Alleen ga ik sneller, samen komen we verder

Heel ons leven hebben we geleerd om gevoelens te verdringen: een jongen mag niet wenen, een jongen is niet bang in het donker, wees niet zo boos!

Die emoties blijven wegduwen en opkroppen heeft geen zin: ooit komt het er toch uit onder de vorm van explosie of ziekten als burn-out, hartproblemen of andere ziektes.

De ‘Taal der gevoelens’ bewust hanteren geeft ons de mogelijkheid om via die emoties te komen tot onze diepere noden: wat heb ik nodig, wat wil ik of wat wil ik niet?

In plaats van aan die noden te voldoen vanuit reactie (frustratie) kunnen we hiermee zelf KIEZEN die noden in te vullen vanuit onze wilskracht. Door het stuur van ons leven in handen te nemen, kunnen we ‘leven’ in plaats van ‘geleefd worden’ dit zowel in privé relaties als op het werk.

In dit boek beschrijf ik met talloze voorbeelden welke positieve invloed dit heeft en hoe het ook in bedrijven tot een nieuwe cultuur kan leiden waardoor communicatie veel vlotter loopt en ogenschijnlijk onmogelijke resultaten wél bereikt kunnen worden